© politie

Getuige kan halskettingdief bij de kraag vatten

In de Vuurkruisenlaan gebeurde zaterdagmorgen een halskettingdiefstal. Twee daders zetten het na de diefstal op een lopen. Eén van hen kon door een getuige worden tegengehouden, de tweede dader kon ontkomen.

inke

Omstreeks 10.10 uur wandelde een vrouw (75) met haar dochter in de Vuurkruisenlaan. Uit de tegenovergestelde richting kwamen twee mannen aangewandeld. Toen ze vlakbij de twee vrouwen waren greep één van de twee mannen de halsketting van het slachtoffer vast en trok die over haar hoofd. De dochter duwde de verdachte nog weg maar ze kon de diefstal niet vermijden.

De twee mannen liepen weg. Een man die wat verderop stond te babbelen was getuige van de feiten. Hij sprong op de fiets en ging achter de twee verdachten aan. In de Grijsdijk kon hij één van hen tegenhouden. De tweede verdachte, jammer genoeg degene die de halsketting had buitgemaakt, kon ontkomen. Nazicht in de buurt leverde geen resultaat op.

De opgepakte verdachte (35) werd gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Hij schoof de schuld in de schoenen van zijn kompaan.

Het slachtoffer werd gewond in de halsstreek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER