Standard overtuigt niet, maar wint wél eerste keer in play-off 2

Standard Luik heeft op de zesde speeldag van play-off 2 voor het eerst een overwinning kunnen pakken. De Rouches haalden het vrijdagavond in eigen huis met 3-1 van Union. Overtuigen deed Standard echter opnieuw niet. En twee goals van de thuisploeg waren op zijn minst discutabel te noemen.

md

Ook voor de komst van Union liep Sclessin vrijdagavond niet warm. Amper 7.959 toeschouwers namen de moeite om naar het stadion te trekken. In de tribunes werden opnieuw spandoeken tegen het bestuur ontrold. Maar het gemor ging al snel over in gejuich toen Orlando Sa al na zeven minuten de score opende. Bij het doelpunt van de Portugese spits stonden maar liefst drie thuisspelers buitenspel.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

Union

En ook aan de 2-0 twintig minuten later was er een flink reukje. Op een hoekschop tikte Christian Luyindama de bal (al dan niet bewust) met de arm in doel. Standard toonde zich met de hulp van ref Luc Wouters wel héél efficient: twee kansen, twee goals. Het thuispubliek was al lang blij dat hun team een keer op voorsprong stond. Ook de supporters van Union amuseerden zich, maar zagen voor de rust slechts één goede kans van hun ploeg. Gillet ranselde een geweldige trap van Rajsel over zijn lat.

Meteen na de pauze liet Gillet zichzelf wel verslaan door Rasjel, die de bal onder de Standard-keeper duwde. Verder zouden de bezoekers echter niet meer komen. Standard was vast besloten om de eerste zege in play-off 2 niet meer te laten ontsnappen en kreeg daarbij de hulp van de thuisverdediging. Die ging enorm aan het klungelen bij een corner in de 70e minuut. Belfodil nam het geschenk met open armen aan: 3-1 en match gespeeld.

Door deze overwinning telt Standard nu vijf punten uit zes matchen in Groep A. Daarmee staat het nog steeds laatste, één puntje achter Waasland-Beveren. Union laat de kans liggen om opnieuw over KV Mechelen naar de leiding te springen. De groepswinst lijkt na twee nederlagen op een rij buiten bereik.