© Sarah Van den Elsken

60.000 euro voor aanleg van tijdelijke parking op Spoor Oost

Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans (N-VA) trekt 60.000 euro uit voor een evenementenparking op Spoor Oost in Borgerhout. Eerder al had het stadbestuur beslist dat daar een tijdelijke parking zou komen. Het project is omstreden in de buurt.

PVDP

Met de ‘Event-Park-Ing’ op Spoor Oost wil het stadbestuur een parking maken voor maximum 2.300 auto’s op de site. Er wordt vooral gemikt op mensen die een evenement bezoeken in het Sportpaleis. Shuttlebusjes moeten de bezoekers van en naar het Sportpaleis brengen.

Volgens het stadsbestuur is de capaciteit van 2.300 auto’s op Spoor Oost slechts enkele maanden per jaar nodig. Op andere momenten kan een deel van het terrein gebruikt worden voor andere zaken. Het is bekend dat het stadsbestuur vanaf volgend jaar de Sinksenfoor op Spoor Oost wil laten doorgaan. Een akkoord daarover met de foorkramers is er nog niet. Verder wil de stad op het terrein ook sportaccommodatie bouwen zoals voetbaldoelen en basketbalpalen. En er moet een groene zone komen. Voorlopig wordt gedacht aan grindgazon.

De meeste buurtbewoners kunnen zich niet vinden in de plannen van het stadsbestuur en willen dat de site een park wordt. De aanleg van de tijdelijke parking wordt deels betaald met Vlaams geld.

De Vlaamse regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een subsidie van in totaal 360.000 euro voor zes stadsvernieuwingsprojecten. De subsidies zijn bedoeld ter ondersteuning van innovatieve stadsvernieuwingsprojecten.

De steden Aalst, Antwerpen, Genk, Gent, Lokeren en Oostende krijgen elk een bedrag van 60.000 euro. Dat moet gebruikt worden voor een bestaand project of voor een project waarvoor al concrete plannen bestaan.

yer", "wid": "_1467261", "uiconf_id": "21813201", "flashvars": { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':"1", 'prerollInterval':"1", 'prerollStartWith':"1", 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : "1", 'preSequence':"1", 'postSequence':"1", 'timeout':"4", 'storeSession':true, 'prerollInterval':"1", 'skipOffset' : "15" }, 'skipBtn': { 'label': 'Skip Ad' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'text': 'Advertentie {sequenceProxy.timeRemaining|timeFormat}' }, }, "cache_st": "1406844802", 'entry_id' : '0_5gejh8ya'});

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER