VdB rust om ‘vertrouwen te winnen’

© Belga

Geen Jurgen Van den Broeck op de presentatie gisteren in Parijs. Maar dat betekent volgens Lotto-Belisol-manager Marc Sergeant niet dat hij ook voor de Tour verstek zal moeten laten gaan.

JAN-PIETER DE VLIEGER

‘Ik zie hier ook geen Froome of geen Contador’, counterde Sergeant. ‘Maar Jurgen zou hier niet op zijn plaats zijn geweest. Dan hadden jullie meteen de vraag gesteld hoe hij zich zou voorbereiden op deze Tour. Mentaal zijn we dan niet goed bezig.’

De indruk bestaat dat Lotto-Belisol Van den Broeck na diens tegenvallende deelname dit jaar liever niet nog een keer als kopman uitspeelt in de Tour. Toch verzekert Sergeant dat daar nog geen beslissing over genomen is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘We sluiten op dit moment niks uit. Ik heb Jurgen de raad gegeven om te rusten. Hij moet nu vertrouwen terugwinnen, na een Tour en Vuelta die niet waren wat die moesten zijn.’

Jurgen Van den Broeck liet gisteren via Twitter weten dat hij het een ‘interessante’ Tour vindt en ‘opwinding en spektakel verwacht vanaf dag 1’.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen