© gva

Unizo Brecht heeft nu al nieuw record beet

Al meer dan tachtig paardenstaarten zullen er op paasmaandag 28 maart worden geknipt voor Think Pink. De stunt van Unizo Brecht krijgt nog een ludiek staartje, want wie wil kan twintig meter omhoogklimmen langs de staart van Raponsje. Véronique De Kock praat de stunt aan elkaar.

Elke Lamens

De paasmarkt zal dit jaar volledig in het teken staan van lange lokken. Het podium van middenstandsorganisatie Unizo Brecht wordt omgetoverd tot een heus kapsalon. Daar worden de paardenstaarten voor Think Pink geknipt en krijgen de deelnemers een nieuwe coupe aangemeten.

"We zijn al heel content met de tachtig deelnemers, onder wie ook al meerdere mannen, die zich hebben ingeschreven. Maar het mogen er nog meer zijn, want we willen uiteraard graag weer een record verbreken, als is dat dit jaar niet het hoofddoel, dat is immers Think Pink steunen."

"Brecht heeft al een record beet, want het aantal staarten op de Antwerpse Race for the Cure in september bedroeg 69 staarten, in amper 4 uur tijd. We zijn dus ongelooflijk blij met het succes in Brecht", stelt communicatieverantwoordelijke Joke Carlier van Think Pink.

Helemaal in het thema van de lange lokken, zal ook de sprookjesfiguur Raponsje haar intrede doen op de paasmarkt. "Met een kraan zal Raponsje twintig meter hoog worden gehesen. Een van haar twee lange staarten zal per afgeknipte staart naar beneden worden gelaten. Langs de andere staart wordt iedereen uitgedaagd om zo hoog mogelijk te klimmen", vertelt Christine Van Rompaey van Unizo Brecht.

Inschrijven voor Think Pink kan op www.unizo.be/brecht, meer info over Think Pink op www. geefomhaar.be

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER