Gezinsdrama in Ham: man doodt demente vrouw en dan zichzelf

In Oostham is gisterenochtend een bejaard echtpaar dood teruggevonden. Alles wijst erop dat Gerard Dillen (83) zijn dementerende vrouw Ida Lodewijckx (83) doodde en daarna zelfmoord pleegde .Blz. 15Blz. 7Een dochter van het koppel vond haar vader in de waterput van zijn hobbytuintje in de Pastoriestraat, de politie trof even later het lichaam van haar moeder aan in de badkamer van het ouderlijk huis aan de Berkenweg.Alles wijst erop dat Gerard de zorgen om zijn dementerende en bedlegerige vrouw niet meer aankon. Volgens de familie wilde hij absoluut niet dat ze naar een rusthuis ging, ook niet toen zijn eigen gezondheid achteruitging. “Ida moest en zou thuis blijven. Hij wilde samen zijn met haar, zo lang dat kon.”Politie en parket gaan daarom uit van een wanhoopsdaad. Het koppel wordt deze week samen begraven.

NV/ToRo

De 83-jarige man bleek al langer overleden. In zijn woning werd even later ook het levenloze lichaam van zijn eveneens 83-jarige echtgenote gevonden. De politie kwam inmiddels ter plaatse, en ook het Parket Limburg werd opgeroepen om de omstandigheden van beide overlijdens te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen lijkt het alsof een persoon de ander om het leven heeft gebracht.

Volgens de dochter van het koppel leed de man zwaar onder de ziekte van zijn vrouw. Zij leed namelijk aan Alzheimer. Vermoedelijk gaat het dus om een gezinsdrama.

Meer details over het drama leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER