© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

IN BEELD. Ook Antwerpen Proeft trekt kaart van foodtrucks

Het culinaire festival Antwerpen Proeft verwelkomt de foodtrucks. Bij de 27 deelnemende restaurants en 32 exposanten zijn ook vijf foodtrucks.

Johan Van Baelen

Antwerpen Proeft reserveert van 14 tot en met 17 mei een apart plein voor de beste Belgische en Nederlandse foodtrucks. Een van hen is Maty Van Geirt uit Kasterlee, die zijn foodtruck eigenhandig ombouwde. “Een uit de hand gelopen hobby”, vertelt hij bij de voorstelling van het culinaire festival.

Hij is trouwens niet de enige foodtrucker die je op de Waagnatie kan tegenkomen. Zo zijn er ook Balls & Glory en Crèmerie François uit Sint-Niklaas. Opvallende foodtruckers zijn ook Brandt en Levie uit Amsterdam met zelfgemaakte salami’s, worsten en hespen. En er is Ellis Gourmet Burger. Zij vormen dit jaar een tandem met Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop in Boechout. “We brengen Belgian Gris Koekoek, een filet van Mechelse koekoek met onder meer escargots, champignons en gekonfijte eendenmaagjes. Jazeker, ik vind dat we sowieso veel te veel wegsmijten. We zijn filet-eters geworden”, bepleit de chef-kok zijn keuze.

Naast de foodtrucks zijn er nog ruim 25 andere restaurants en culinaire speciaalzaken en ruim 30 exposanten. Onder hen onder meer AEG, dat workshops met de stoomoven opzet en toont hoe het vacuümkoken werkt. Voor veel belevingssessies moet je op voorhand via de website inschrijven.

Antwerpen Proeft, van 14 mei tot 17 mei, Waagnatie. www.antwerpenproeft.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER