Direct naar artikelinhoud
Video

Kust neemt extra maatregelen tijdens verlengd weekend

Kust neemt extra maatregelen tijdens verlengd weekend

Aan de kust worden dit verlengde weekend een half miljoen toeristen verwacht. De kustburgemeesters hebben daarom beslist om de veiligheidsmaatregelen nog te verstrengen, meldt VTM Nieuws. De NMBS laat weten dat het extra treinen inlegt.

Tot het einde van de zomer zal de politie in alle kustgemeenten extra waakzaam zijn en zullen er meer controles uitgevoerd worden. In alle kustgemeenten zullen de dijken afgesloten worden voor het verkeer er worden ook extra betonblokken geplaatst, bevestigt Geert Vanden Broucke, de burgemeester van Nieuwpoort, aan VTM Nieuws. Er komen ook paaltjes die uit de grond komen die het verkeer moeten tegenhouden.

In Oostende stelt de politie haar combi's dit weekend dan weer strategisch op tijdens 'Oostende voor anker' om eventueel ongewenst verkeer tegen te houden.De maatregelen hebben niets te maken met de aanslag in Manchester van eergisteren, klinkt het.

Extra treinen

Donderdag- , zaterdag- en zondagochtend worden vanuit het binnenland vier extra treinen ingezet: één naar Oostende en drie naar Blankenberge. 's Avonds volgen de treinen dezelfde weg terug.

Op vrijdagochtend worden twee bijkomende treinen ingelegd, telkens één naar Oostende en Blankenberge, en worden drie treinen met de normale eindbestemming Brugge verlengd tot in Blankenberge. De trein naar Oostende keert 's avonds ook terug naar het binnenland en bovendien zullen twee treinen vanuit Blankenberge vertrekken in plaats van Brugge.

Indien de nood zich voordoet, zal de NMBS in de loop van het weekend nog bijkomende extra treinen inzetten.