Belg wordt creatief directeur bij Versace

Hij was al ontwerper bij Versus, jet jonge zusje van modehuis Versace, maar nu mag de Belgische ontwerper Anthony Vaccacarello zich ook creatief directeur van deze lijn noemen.

tib, dhs

Vaccacarello, die bekend staat om zijn strakke en sexy creaties die gewaardeerd worden door grote sterren als Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow, werd eind vorig jaar ontwerper voor Versus. Straks zal hij dus als artistiek directeur verantwoordelijk zijn voor de mannen- en de vrouwenlijn van het label. Zijn eerste collectie zou die voor de herfst/winter van 2015 zijn, schrijft vakblad Women’s Wear Daily. Al geeft Vacarello dat zelf nog niet toe: ‘De collectie zal getoond worden als ze klaar is. We hebben nog niet bepaald waar, hoe en wanneer ze getoond zal worden’, zei hij aan Vogue.

Vaccarello werd 33 jaar geleden in Brussel geboren. Hij volgde eerst beeldhouwen, voordat hij naar de Brusselse hogeschool voor kunsten La Chambre ging. Hij studeerde af aan de modeafdeling in 2006. Hetzelfde jaar won hij de Grote Prijs op het modefestival in het Franse Hyères. Karl Lagerfeld merkte hem op en wierf hem aan bij Fendi. Samen met zijn levens- en zakenpartner Arnaud Michaux heeft hij een eigen label in Parijs, waar het koppel nu woont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer