© Facebook

Raadslid noemt gesprekspartner "barakkenwijf met een droge poes"

Sp.a Heusden-Zolder is niet gediend van een Facebookbericht dat gemeenteraadslid Mohamed Ahmidouch deze week de wereld instuurde. Die liet zich een beetje gaan in een discussie over moslims.

ToRo

Het opmerkelijke bericht van het sp.a-raadslid ging gisteren heel snel rond op sociale media, voornamelijk bij partijleden van Vlaams Belang. Mohamed Ahmidouch verweet in de discussie zijn gesprekspartner 'een droge poes' te hebben, en noemde haar een 'barakkenwijf'. “Geen mooie woorden”, snapt ook Ahmidouch intussen zelf. “Alleen zeggen ze er natuurlijk niet bij welke discussie eraan vooraf ging." De berichten lijken ondertussen te zijn verwijderd.

"Op Facebook werd eerst hard uitgehaald naar de moslims. We werden schapenkillers genoemd, en Erdogan moest het ontgelden als 'geitenneuker'. Toen heb ik ook mijn geduld even verloren, met een spijtig bericht tot gevolg. Heel stom, dat besef ik nu ook wel. We doen met de Moslimsgemeenschap hier in Heuszden-Zolder zo veel goed werk. Zo hebben onlangs nog een kapelletje gerestaureerd, dat vernield was door vandalen. Maar dat komt natuurlijk allemaal niet op die sociale media, hé. Maar goed, ik was beter een beetje kalmer gebleven, en het zal me zeker niet meer overkomen.”

Voorzitter Danny Utens van sp.a Heusden-Zolder was evenmin te spreken over het weinig fraaie Facebookbericht. “We distantiëren ons als partij van dat soort bewoordingen, en zullen het raadslid vragen dat soort taal niet meer te gebruiken”, zo klonk het gisteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer