© Sofie Verheyen

Supergezonde B&B opent in Wezel

In de Boslaan in Mol-Wezel opende onlangs een supergezonde Bed and Breakfast. In De Oude Berg krijgen de gasten zelfgebakken brood en biologische streekproducten geserveerd. En wie dat wenst, kan er een pakketje wellness en sauna bijboeken.

Sofie Verheyen

Martine Vanreusel (43) en haar man Flip Boonen (49) hadden al jaren plannen om een B&B op te starten. In juli hakten ze de knoop door en startten ze met de verbouwingswerken aan hun huis. “In kamer Het Molleke hebben we onze eerste gasten zopas verwelkomd”, zegt het koppel. “Kamer Het Wezelke is nog in aanbouw. Beide kamers beschikken over een tuintje. Onze B&B heet De Oude Berg, genoemd naar de vroegere Vieille Montagne in Wezel.”

Naast de mooie kamers en de ideale ligging, heeft De Oude Berg nog wat extra troeven in handen. Vlees van een veeboer uit Lommel, melk van Balense koeien, groenten en fruit van de Biohoeve uit Westerlo, kaas uit Postel en speltmelk en oersuiker van Herba. Na jaren experimenteren, proeven, informeren en lezen is het voor Martine en Flip een uitgemaakte zaak. “Ik wil de mensen graag bewust maken van wat ze eten, voeding moet zo puur mogelijk zijn”, zegt Martine. “Wat ik zelf kan maken, doe ik zelf. Ik bak het brood en de pistolets en maak de choco, de dessertjes en koekjes.”

Naast het gezonde lekkers kunnen de gasten er ook genieten van een deugddoende massage of saunabeurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER