Opnieuw Limburgers betrokken bij vechtpartijen in Leuven

Bij een vijftal vechtpartijen donderdagnacht zijn in het centrum van Leuven enkele jongeren gewond geraakt. Een man die met een mes omstaanders bedreigde werd opgepakt en wordt vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid. Bij de politie liepen verschillende klachten binnen over geluidsoverlast, zo blijkt uit mededelingen van politie en parket.

kidr

Vrijdag omstreeks 5u30 werd de politie geïnformeerd dat een man in de Naamsestraat met een mes liep te zwaaien en omstaanders bedreigde. Hij zou onder meer een groep mensen bedreigd hebben die in een taxi wilde stappen. Bij de schermutseling die hierop volgde raakte één man gewond aan de vingers. Ook de verdachte raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij wordt voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van slagen en verwondingen, bedreigingen en inbreuken tegen de wapenwet.

Even voor middernacht raakte een 20-jarige Duitse student lichtgewond aan het aangezicht nadat hij klappen had gekregen van een onbekende. Een 21-jarige uit Bocholt hield aan een andere schermutseling een bloedende wenkbrauw over. Elders liep een 20-jarige student uit Maaseik een bloedneus op. Een 21-jarige student uit Bonheiden moest met een bebloed gezicht naar het UZ Gasthuisberg worden overgebracht. De politie pakte daarnaast twee personen op die een 22-jarige jongen uit Halen hadden gedwongen om zijn geld af te geven.

De politie kreeg vanuit een tiental plaatsen klachten van omwonenden over te luidruchtige kotfuiven. Op verschillende plaatsen in de stad werden een tiental personen opgepakt voor dronkenschap. Tegen een vijftal personen werd een pv opgesteld wegens drugsbezit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer