© Photo News

‘Gepensioneerden verliezen maandloon’

'Alleen de nettolonen tot 1.000 euro zullen gecompenseerd worden voor de indexsprong. Al de rest zal verliezen, als de federale regering volgend jaar maar 450 miljoen euro uittrekt voor het optrekken van het beroepskostenforfait voor werknemers en ambtenaren.' Dat zegt sp.a-Kamerfractieleider Karin Temmerman. Ze reageert daarmee op het bericht in De Tijd dat de geplande belastingverlaging van de regering-Michel in 2015 geen 250 euro maar 125 euro per werknemer zal opleveren.

'Zelfs met een budget van 900 miljoen euro voor het optrekken van het beroepskostenforfait zou het verlies van de indexsprong niet gecompenseerd worden. Zeker niet wanneer mensen nog eens worden geconfronteerd met hogere facturen voor scholen en kinderopvang. Als het in 2015 dan nog maar gaat om 450 miljoen euro en de spilindex wordt in maart overschreden, zullen enkel de nettolonen tot 1.000 euro gecompenseerd worden. Al wie meer verdient, verliest', aldus Temmerman.

Sp.a-kopstuk Johan Vande Lanotte trekt op zijn Facebook-account ook van leer. 'Wie zegt dat ze in 2016 hun belofte zullen houden, als ze dat in 2015 al niet doen. Hoe dan ook: in totaal verliezen de werknemers in de komende vijf jaar net geen 3 miljard euro aan koopkracht. En dan zwijg ik nog over de gepensioneerden. Al wie minstens 1.200 à 1.300 euro netto aan pensioen heeft, zal een maand pensioen verloren zijn tegen 2019. Hoezo geen asociaal beleid?'

Bericht door Johan Vande Lanotte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer