© VIER

VIDEO. De opvallendste momenten uit de tweede aflevering van 'De Mol'

De tweede aflevering van 'De Mol' zit er alweer op. Kreeg Ruth een tweede kans? Wie moet het spel deze keer verlaten? En slaagden de kandidaten in de opdrachten die ze voor de kiezen kregen? Je ontdekt het hier.

mtm, tomas

Opgelet, spoileralert. Lees niet verder als u de tweede aflevering van 'De Mol' nog wil bekijken!


De eerste proef? Ruth, de kandidate die vorige week afviel, helpen om uit de taxi te raken voor de verfbom ontploft. Daarvoor moet ze binnen de tijd de juiste code - de nummerplaat van de wagen - intikken. Ze kan nummerplaten elimineren door persoonlijke vragen te stellen aan de andere kandidaten.

Te verdienen? 5.000 euro.

Gelukt? Neen. Er is meteen discussie bij de negen kandidaten. Willen ze Ruth wel terug in het spel? Ze besluiten ervoor te stemmen. Vier voor, vier tegen en één 'krulletje'. "Serieus mannen, wie heeft dat nu gedaan? Later blijkt Thibaud de dader. "Dat is toch een N, ik heb wel mijn bril niet op, hé." Maar drie kandidaten besluiten Ruth uiteindelijk te helpen, waardoor er nog te veel opties over blijven en Ruth verkeerd gokt. Ze moet dan toch naar huis.

Meteen na de uitschakeling beseffen de andere kandidaten wat ze hebben gedaan.

De tweede proef? De kandidaten worden opgedeeld in twee groepen van vier en vijf personen. Beide groepen moeten plaatsnemen op een bananenboot die aan een speedboot vastgemaakt is. Alle kandidaten moeten - in volle vaart - van de ene boot naar de andere overstappen.

Te verdienen? 4.000 euro.

Gelukt? Ja. Hoewel de eerste pogingen letterlijk in het water vallen, komt er toch schot in de zaak. Na zes van de negen wissels, maakt Marc echter een inschattingsfout. Hij probeert opnieuw en het lukt. Thibaud en Bruno - die achteraan zitten - brengen de proef tot een goed einde. Er staat nu 10.500 euro op de rekening.

De derde proef? Stijn, Hanne en Issabel doen dienst als "drie snuggere voetballers" en de anderen als "zes sportieve bedevaarders". De voetballers moeten drie penalty's scoren tegen een plaatselijke doelman, maar moeten eerst wel raadsels oplossen om aan ballen te raken. De bedevaarders moeten een helling opfietsen en ondertussen religieuze kennis op doen aan de hand van informatie aan de kant van de weg. Boven krijgen ze dan één vraag van een priester.

Te verdienen? Telkens 3.000 euro, de voetballers konden hun bedrag zelfs verdubbelen met een ultieme penalty.

Gelukt? Ja en neen. Terwijl Marc Manuella helpt om boven te raken, leren vooral Gilles en Cathy alles ijverig vanbuiten. Eens boven besluiten de kandidaten - na een discussie - om Gilles bij de priester te sturen. Zelfs met hulp van de anderen moet hij het juiste antwoord echter schuldig blijven. “Kut. Sorry. Gracias Padre. Fuck", stamelt Gilles tegen de priester.

De voetballers doen beter. En dat hebben ze vooral aan Stijn te danken. Niet alleen lost hij het merendeel van de raadsels op, maar hij trapt ook de nodige penalty's moeiteloos binnen. Als presentator Gilles De Coster voorstelt om hun 3.000 euro te verdubbelen met één ultieme penalty, twijfelen de dames geen seconde. Stijn kan dat. Ze kregen gelijk. 6.000 euro erbij.

Ondertussen sluiten de drie ook nog een onderonsje:

Na de tweede aflevering zit er al 16.500 euro in de pot. Na de drie proeven is het echter opnieuw tijd voor een eliminatie.

De volledige aflevering kan je hier bekijken:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer