© WAS

Antwerp wint ook laatste oefenwedstrijd tegen Dessel

Antwerp lijkt klaar voor de competitiestart. De Great Old zette in een weliswaar gezapige oefenpot Dessel Sport, dat bij momenten goed mee voetbalde, opzij met 3-1. Lallemand, Buyl en Dequevy zorgden voor de Deurnese goals. Njengo had tussendoor de Kempense eer gered op de Bosuil.

stdr

Een week voor voor Antwerp de competitie van start gaat op het veld van Cercle Brugge, liet coach Fred Vanderbiest nog niet helemaal in zijn kaarten kijken. Kudimbana kwam wel in doel, maar zowel Hairemans als Dequevy startte op de bank. N’Diaye, weer helemaal fit, Limbombe en Lallemand kregen vertrouwen en een extra kans op ritme opdoen.

Camus (kuit) hield het bij vooraf rondjes lopen. Dessel Sport begon met allesbehalve de basisploeg voor straks. Na tien minuten was het al prijs voor Antwerp, nadat Vansteenkiste Lallemand de 1-0 voorschotelde. Buyl trapte de 2-0 dan weer hard over. Njengo lukte na hands van Biset de 1-1 vanaf de stip. Andermaal Buyl liet een tweede Deurnese treffer schieten.

Na de rust was het wél raak voor Buyl: derde keer, goede keer en 2-1. Cornet miste maar net de 3-1. Aan de overkant was een anders werkloze Kudimbana klaarwakker. Antwerp kreeg een strafschop na een foutje op Dom. Dequevy klaarde de klus: 3-1. Dierckx verkwanselde de 4-1. Ook Owusu blunderde.

ANTWERP: Kudimbana, Dom, Biset, Colpaert (46’ Schmisser), Vansteenkiste (84’ Corryn), Omolo (46’ Hairemans), N’Diaye, Remacle (46’ Dequevy), Buyl (84’ Owusu), Limbombe (62’ Dierckx), Lallemand (46’ Cornet).

DESSEL SPORT: Kustermans, Breugelmans, Vosters, Baeten (77’ Tilburgs), Njengo, Janssens, Debauve, Boitens (67’ Gerits), Remen (77’ Dreesen), Smet, Ofori (67’ Vansimpsen).

DOELPUNTEN: 9’ Lallemand 1-0, 25’ Njengo 1-1 (strafschop), 54’ Buyl 2-1, 68’ Dequevy 3-1 (strafschop).

GELE KAARTEN: Debauve, Biset, Breugelmans, Gerits.