© WAS

Beerschot Wilrijk speelt aantrekkelijke galawedstrijd ondanks scoreloos gelijkspel

FCO Beerschot Wilrijk, dat 's middags pas terugkeerde van een zware stage van een week om in de namiddag present te geven op de jaarlijkse fandag, liet een aantal niet onbelangrijke kernspelers uit voorzorg rusten tijdens de galawedstrijd tegen FC Eindhoven. Als bankzitters werden een aantal jongeren uit de beloftenkern opgeroepen.

Hugo Fret

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Geen van beide keepers werd aanvankelijk aan het werk gezet. Het was de thuisploeg die, hoe verder de wedstrijd vorderde, meer en meer duels won, het vlotst combineerde en het spel dus meer en meer naar zich toe trok. De supporters konden ook enkele technische hoogstandjes erg waarderen. Dat alles resulteerde in een ingesturdeerde vrije trap van Losada die door Prychynenko via de doelman en de lat net niet in doel kon verlengd worden. Even later trof Schaessens ook nog eens de paal, maar het bleef bij een 0-0 ruststand.

In het begin van de tweede helft trachtte FC Eindhoven de forcing te voeren, maar Beerschot Wilrijk hield gemakkelijk stand. Doelman Clepkens werd nooit echt bedreigd. De best kans was trouwens voor de thuisploeg via Nfor en Losada. Ook tijdens de slotfase slaagde FC Eindhoven er niet in het verschil te maken tegen een vermoeid Beerschot Wilrijk.

BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira (66' Pietermaat), Prychynenko, Swinkels (46' Van den Bergh), De Jonghe, Pietermaat (46' Geudens), Schaessens, Maes, Boulaouali, Losada (86' Okitokandjo), Nfor (66' Daal).Doelpunten: Geen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners