© Gmax

Lierse verliest in extremis generale repetitie

Lierse sloot zaterdagavond op het eigen Lisp zijn voorbereiding af met een 1-2 nederlaag in de galamatch tegen de Spaanse tweedeklasser Cordoba. Pas in de slotminuut trokken de bezoekers aan het langste eind.

Kurt Guldentops

Eric Van Meir liet bij de generale repetitie niet in zijn kaarten kijken en liet onder meer Joachim, Masika en Hafez aan de kant. Niettemin genoten de Pallieters van een snelle voorsprong, toen Elgabas met een harde knal van buiten de zestienmeter een bezoekend slippertje uitbuitte. Gaandeweg kroop het technische sterke Cordoba beter in de match en de gelijkmaker van Caballero was niet onverdiend. Na de pauze waren de beste kansen aanvankelijk voor de thuisploeg. Wils dreigde met een schuiver en Elgabas kwam een voetlengte te kort om een voorzet van De Belder binnen te schuiven. De Egyptenaar liet wat later opnieuw de winnende treffer liggen. Die winning-goal viel uiteindelijk nog aan de overzijde, toen Alfaro met een subtiel balletje Vanhamel verschalkte.

LIERSE: Vanhamel, Habarugira (76’ Vinck), Buysens (69’ Frans), Weuts, Yakubu, Galal, Bougrine, Barakat (69’ Kasmi), Allach (60’ De Belder), Tahiri (62’ Wils), Elgabas (82’ Mazoulouxis).

DOELPUNTEN: 10' Elgabas 1-0, 21' Caballero 1-1, 90' Alfaro 1-2.

MEER OVER VOETBAL