Direct naar artikelinhoud

Serena Williams langs de rand van de afgrond

Tennisster Serena Williams is vrijdag op Wimbledon ontsnapt aan uitschakeling. De nummer één van de wereld knokte zich in de derde ronde tegen de Britse hoop Heather Watson terug uit geslagen positie: 6-2 4-6 7-5.

Serena Williams langs de rand van de afgrond
Beeld getty

Williams stond in de beslissende derde set met 3-0 en 5-4 achter, maar knokte zich op de van haar bekende wijze terug in de partij. De vijfvoudig winnares van Wimbledon staat in de vierde ronde tegenover haar zus Venus, die ook vijf keer de beste was op het 'heilige' gras in Londen.

Het scheelde niet veel of er had helemaal geen 'Sister Act' gekomen op de All England Club. Watson bracht Williams aan het wankelen, maar kreeg de Amerikaanse niet omver. Die trok de zenuwslopende partij met grote moeite alsnog naar zich toe. De 33-jarige Williams voorkwam daarmee dat ze net als de afgelopen twee jaar vroegtijdig werd uitgeschakeld op Wimbledon.

De Amerikaanse tennisster leek in eerste instantie op een soepele overwinning af te stevenen op het centercourt. In de tweede set begon het spel van Williams echter te haperen. Ze bewoog slecht, maakte veel fouten en gaf daarmee het initiatief uit handen. Watson brak in de negende game de service van Williams, pakte de tweede set en liep vervolgens in hoog tempo uit naar 3-0. Cruciaal was de vierde game, waarin beide tennissters over en weer kansen kregen. Williams benutte uiteindelijk haar zesde breakpoint en kwam terug tot 3-3. Op 4-4 leverde ze echter opnieuw haar service in, op 'love' zelfs, waardoor Watson kon serveren voor de wedstrijd. De 23-jarige Engelse kon de druk echter niet aan en liet Williams ontsnappen. Die besliste het zenuwenspel met 7-5.

,,Dit was een van mijn zwaarste wedstrijden ooit'', bekende Williams. ,,Heather speelde geweldig, zij had eigenlijk moeten winnen.''

Serena Williams langs de rand van de afgrond
Beeld afp
Serena Williams langs de rand van de afgrond
Beeld getty
Serena Williams langs de rand van de afgrond
Beeld getty