Franse jongen redt oma uit brand, maar blijft zelf achter

© rr

Vorig weekend stierf de negenjarige Sean na een woningbrand in de Noord-Franse gemeente Carvin. De jongen was blijven logeren bij zijn grootmoeder, die levend kon ontkomen. ‘Als mijn moeder nog in leven is, is dit dankzij Sean’, getuigt zijn moeder in de Franse pers.

jva

Als Sean bleef logeren bij zijn grootmoeder, mocht hij van haar altijd na bedtijd tv blijven kijken. Toen de brand uitbrak in de woning, rende Sean naar haar slaapkamer. Hij koppelde haar los van haar beademingsapparaat en hielp haar de trap af. Plots was er echter een luide knal, die Sean erg deed schrikken. Hij liep terug naar binnen en liet zijn grootmoeder achter aan de deur. Drie uur later werd zijn verkoolde lichaam teruggevonden.

Om de heldendaad van hun verloren zoon te herdenken, organiseren zijn ouders zondag een herdenkingsmars in Carvin. Sean staat in Frankrijk nu al bekend als ‘de kleine brandweerman zonder uniform’. Sinds de getuigenis van de ouders in de Franse media, worden aan het getroffen huis massa’ bloemen achtergelaten. Op sociale media circuleren dan weer tientallen foto’s van Sean met persoonlijke teksten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen