AC/DC niet van plan om de handdoek te gooien

De voorbije dagen hebben verschillende nieuws- en muzieksites gespeculeerd over het mogelijke einde van de Australische hardrockpionier AC/DC. De groep van de broers Malcolm en Angus Young zou ophouden te bestaan omdat Malcolm Young erg ziek is. "De geruchten zijn fout. In mei gaan we in Vancouver in Canada een nieuw album maken", aldus zanger Brian Johnson.

Brian Johnson meldt in de Britse krant The Telegraph dat AC/DC van plan is om zijn 40e verjaardag te vieren met 40 concerten op 40 verschillende locaties. "Dat zou een fantastische manier zijn om afscheid te nemen, maar de concrete plannen zijn nog niet uitgewerkt", aldus Johnson.

Johnson bevestigt dat de slaggitarist en oprichter Malcolm Young gezondheidsproblemen heeft, maar de groep blijft bij het plan om in mei in Vancouver nieuw werk op te nemen.

"Ik sluit niets uit. Het is waar dat een van onze bandleden een slopende ziekte heeft, maar meer zeg ik daar niet over. We zijn al 35 jaar bevriend en ik hoop dat alles snel in orde komt", aldus Johnson.

Meest gelezen