In elkaar geslagen jongen ontketent storm van reacties

Na de Gustingfuif in Kessel zijn fuifgangers hardhandig aangepakt door een groepje jongeren. Eén van hen postte het voorval op Facebook en zijn berichtje ging meteen viraal.

Bert Provoost

“Ik ben zaterdagochtend op terugweg van de Gustingfuif in elkaar geslagen en overvallen door een tiental jongeren van allochtone origine. Het gebeurde op de splitsing van de Grote Puttingsbaan en de Smoutmolendreef in kessel. Als iemand ook is lastiggevallen of iets of iemand verdacht heeft gezien, laat me iets weten. Zo kan ik hopelijk die smeerlappen vinden”, zei het slachtoffer uit Kontich.

Bij zijn berichtje stond een foto, waarin zijn gezicht bebloed was na de schermutseling. Over een precieze aanleiding is niets bekend. Al snel werd het bericht online zo’n 3000 geliket en stroomden de reacties binnen. Zondagmiddag waren het er al meer dan 1300. Er ontspon zich een soms racistische getinte discussie, waarbij voor- en tegenstanders niet bepaald lief waar voor mekaar. In de loop van zondag werd de post op Facebook verwijderd na alle commotie.

Bij de organisatoren betreuren ze het voorval. Volgens de politie zijn er nog meer klachten binnengelopen over het groepje jongeren. Er is nog geen concreet spoor naar de daders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER