Finse aanvoerder: “We zullen moeten lopen, lopen en nog eens lopen”

© BELGA

Vier dagen na de overwinning in Zwitserland (1-2) spelen de Rode duivels morgen/woensdag in Brussel hun tweede voorbereidingsmatch op het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). Tegenstander is het op voetbalgebied bescheiden Finland, 61e op de FIFA-ranking en niet geplaatst voor het EK. “We beseffen dat we een erg moeilijke avond tegemoet gaan”, blikt Lukas Hradecky, de Finse doelman, op de match vooruit.

“Ik herinner me nog goed ons laatste duel met de Belgen, een vriendschappelijke partij die op 1-1 eindigde (in 2011, nvdr.)”, aldus de 26-jarige Hradecky. “Maar morgen zal het een totaal andere wedstrijd zijn. Offensief is België één van de sterkste landen van Europa. De Bruyne, Lukaku en Carrasco hebben stuk voor stuk een topseizoen gespeeld. Ik denk dat ik veel werk ga moeten opknappen.”

De boomlange kapitein van de Finnen, Tim Sparv (1m94), heeft een plannetje klaar om de Duivels te bekampen. “De Belgen zijn individueel veel sterker”, oordeelt de 29-jarige middenvelder. “Maar wij gaan met onze kwaliteiten spelen: inzet, organisatie en discipline. We gaan proberen om morgen zo lang mogelijk geen doelpunt tegen te krijgen en er zelf af en toe gevat uit te komen. Het wordt moeilijk en we zullen veel kilometers moeten malen, maar dit is wel het soort van matchen waarvoor je voetballer bent geworden.”

Finland wist zich niet te plaatsen voor het nakende EK. De Scandinaviërs eindigden na tien matchen als vierde in hun kwalificatiegroep met 12 punten, achter Noord-Ierland (21), Roemenië (20) en Hongarije (16), die alle drie wel in Frankrijk aanwezig zijn. Het team van bondscoach Hans Backe maakte in de voorronde slechts negen doelpunten, maar kreeg er ook maar tien binnen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen