300 gezinnen in straat aan Sportpaleis getroffen door wateroverlast

Zo’n driehonderd gezinnen in de Van Deynestraat aan het Sportpaleis hebben te kampen met wateroverlast na de stortregens van maandag. “Iedereen probeert het op zijn manier op te lossen”, vertelt een buurtbewoonster.

doro

Het is al de tweede keer dit jaar dat de Van Deynestraat in de problemen komt. De tuinen en leefruimtes zijn er ingegraven en liggen lager dan de riolering zodat alles onder water staat bij extreem weer. Zo’n driehonderd gezinnen werden getroffen door de zondvloed.

“Er komt niet alleen slijk binnen van buitenuit, maar ook de beerput binnenin loopt over omdat de riolering het niet aankan”, vertelt een buurtbewoonster. “Met als gevolg dat we in een beerputgeur moeten slapen.”

De stad installeerde acht jaar geleden een nieuwe riolering maar de overlast is nog niet verholpen. Veel bewoners in wijk zouden geen Nederlands spreken waardoor het probleem niet werd aangekaart en iedereen op zijn eigen manier het probeert droog te houden. “Maar dat zijn allemaal maar ‘lapmiddelen’”, vertelt de buurtbewoonster die op een structurele aanpak hoopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen