© REUTERS

© AFP

© AP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeker 31 doden na aardverschuiving in India

Het dodental van de verwoestende aardverschuiving in het westen van India is donderdag verder opgelopen tot 31. Hevige regen belemmert de reddingswerken ernstig en maakt het bijzonder moeilijk om mensen terug te vinden in de modder.

rdc

Er konden tot nu toe acht mensen levend van onder de modder en het puin worden gehaald. Dat bevestigt de lokale regeringsambtenaar Ganesh Patil donderdag officieel. Maar na ‘meer dan 35 uur [...] is het onwaarschijnlijk dat er nog meer van de naar schatting 120 tot 150 mensen die onder het puin begraven liggen levend worden teruggevonden. Maar we kunnen maar hopen’, aldus Patil.

De aanhoudende en zware regenval had woensdagmorgen voor een aardverschuiving op een helling gezorgd, waardoor het dorp Malin in de deelstaat Maharashtra onder de modder bedolven raakte. Er werden in totaal 44 huizen getroffen.

‘We kunnen geen gebruik maken van zware machines, omdat het allemaal zo modderig en zacht is door de aanhoudende regen’, aldus nog Patil. ’De reddingsoperaties zouden op zijn minst nog twee dagen duren.’

In een vijftal omliggende dorpen hebben districtmedewerkers de bewoners geëvacueerd. Volgens de Indiase zender NDTV is de regio uitgebreid ontbost, wat het gebied extreem kwetsbaar maakte voor aardverschuivingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER