Gegrilde kip met burrata, tomatenconfituur en courgette
Ingrediënten
4 kipfilets
olijfolie
peper en zout
2 courgettes
chardonnay-azijn
Italian mix
2 sjalotten
4 tomaten
sojaboter
1 teentje knoflook, gesnipperd
tijm en laurier
1 eetlepel agavesiroop
2 bolletjes burrata
volkorenpenne
vers basilicum
Bereidingswijze
Strijk de kipfilets in met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze gaar.
Snijd de courgettes in julienne, besprenkel met wat olijfolie en chardonnayazijn en kruid met Italian mix.
Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
Snijd de tomaten in stukken, verwijder de pitjes en stoof ze samen met de sjalot aan in wat boter.
Voeg de knoflook, wat tijm en laurier, de agavesiroop en een eetlepel chardonnayazijn toe aan de tomaten en laat 15 minuten sudderen.
Mix het geheel en passeer door een zeef.
Snijd de burrata in fijne sneetjes en kruid ze met Italian mix.
Kook de penne beetgaar (al dente).
Serveer de kip met de penne, de burrata, de courgette en de tomatenconfituur.
Werk af met wat blaadjes basilicum.
INFO
HOOFDMAALTIJD Voor 4 personen
Van maandag tot vrijdag om 17.45 uur op Vier