Gegrilde kip met burrata, tomatenconfituur en courgette

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ingrediënten

4 kipfilets

olijfolie

peper en zout

2 courgettes

chardonnay-azijn

Italian mix

2 sjalotten

4 tomaten

sojaboter

1 teentje knoflook, gesnipperd

tijm en laurier

1 eetlepel agavesiroop

2 bolletjes burrata

volkorenpenne

vers basilicum

Piet Huysentruyt

Bereidingswijze

Strijk de kip­filets in met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze gaar.

Snijd de courgettes in julienne, besprenkel met wat olijfolie en chardonnayazijn en kruid met Italian mix.

Schil de sjalotten en snijd ze fijn.

Snijd de tomaten in stukken, verwijder de pitjes en stoof ze samen met de sjalot aan in wat boter.

Voeg de knoflook, wat tijm en laurier, de agavesiroop en een eetlepel chardonnay­azijn toe aan de tomaten en laat 15 minuten sudderen.

Mix het geheel en passeer door een zeef.

Snijd de burrata in fijne sneetjes en kruid ze met Italian mix.

Kook de penne beetgaar (al dente).

Serveer de kip met de penne, de burrata, de courgette en de tomatenconfituur.

Werk af met wat blaadjes basilicum.

INFO

HOOFDMAALTIJD Voor 4 personen

Van maandag tot vrijdag om 17.45 uur op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer