Snelle start loont voor Stijn Huys

52 B-crossers gingen van start in Zingem. De zonnige weersomstandigheden zorgden ervoor dat de omloop, er in tegenstelling tot de voorgaande jaren, kurkdroog bij lag.

gsg

Dat was duidelijk spek naar de bek van Stijn Huys, die na de openingsronde meteen vaart maakte. Hij telde op slag een halve minuut voorsprong en zou die bonus stelselmatig uitbouwen. Er vormde zich in de tegenreactie een omvangrijke groep, waarbij later eerst Mathieu Willemyns en nadien Kevin Van Hoovels konden aansluiten. Jelle Brackman, die snel was gestart, diende de rol te lossen en in volle finale verbrokkelde de achtervolgende groep nog meer. Een vijftal met Kevin Van Hoovels, Bart Hofman, Mathieu Willemyns, Mathias Van De Velde en Steven De Decker streed voor de tweede plaats, want Stijn Huys bijhalen, leek een onbegonnen zaak.

Kevin Van Hoovels won uiteindelijk de spurt voor de dichtste ereplaats door Steven De Decker en Bart Hofman achter zich te laten. Mathias Van De Velde was met een vijfde stek de beste belofte.

59 junioren namen de start in een wedstrijd waarin Briek Hermans in het tweede wedstrijdgedeelte de bovenhand kon nemen. In de spurt voor de dichtste ereplaats won Tijl Pauwels het pleit voor Gilles Borra en beste Oost-Vlaming Louis Overmeire.

Oost-Vlaams podium

Florian Vermeersch was de beste van maar liefst 73 nieuwelingen. Goed voor zijn zesde overwinning van het seizoen. Andreas Goeman en Jonas Smet zorgden voor een volledig Oost-Vlaams podium.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen