© Reuters

© EPA

thumbnail:
thumbnail: null

PRIMERA DIVISION. Nog geen record voor Messi, Bacca schiet Sevilla naar tweede plaats

Real Madrid blijft aan de lopende band scoren. Op de achtste speeldag in de Primera Division moest Levante er met 0-5 aan geloven. Cristiano Ronaldo scoorde alweer twee keer voor de Koninklijke. Ook FC Barcelona won vlot. Eibar ging met 3-0 voor de bijl. Lionel Messi scoorde één keer en zit nu aan 250 doelpunten in de Spaanse hoogste klasse. Ook Carlos Bacca haalt de voorpagina's in Spanje, mede dankzij zijn doelpunt mengt Sevilla zich in de Spaanse titelstrijd

vtvn

De fans in Camp Nou moesten tot de tweede helft wachten voor Barcelona kon scoren. Xavi zette zijn club op het uur op een 1-0 voorsprong. Neymar dikte tien minuten later aan tot 2-0. Iets later was het moment van Messi gekomen. De Argentijn rolde de defensie uit Eibar op en schoof de bal via de paal schuin in doel: 3-0. Messi is nu nog maar één goal verwijderd van het record van Telmo Zarra.

Ronaldo en Real winnen vlot

Ronaldo opende na een klein kwartier de score vanaf elfmeter. Na 38 minuten verdubbelde Javier Hernandez de Madrileense voorsprong voor de ogen van de ruim 23.000 aanwezige fans in Levante. Na ruim een uur pakte Ronaldo uit met een solo. Twee verdedigers in de wind en de Portugees zette de 0-3 op het bord. Zijn vijftiende doelpunt in acht competitiematchen.

James Rodriguez en Isco zetten uiteindelijk de 0-5 zege op het bord. Real heeft nu al 30 keer gescoord dit seizoen en telt achttien punten.

Sevilla blijft meedraaien bovenin

Sevilla had zondag geen moeite met staartploeg Elche en won met 0-2. Carlos Bacca zorgde voor de eerste goal, Kevin Gameiro besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. Bacca scoorde nu al 20 doelpunten in Spanje, hij is daarmee de beste Colombiaanse doelpuntenmachine in Europa. Door deze overwinning springt Sevilla opnieuw over Real Madrid naar de tweede plaats. Met de Clasico op het programma volgende week kan Sevilla wel eens de derde hond zijn die met het been gaat lopen.