© Wouter Van Vooren

Vuilzakken duurder in Berlare, Hamme en Zele

De inwoners van Berlare, Hamme en Zele betalen vanaf 1 januari 2015 vijftig cent meer voor een restafvalzak. In de rest van het Waasland bestaat er momenteel geen intentie om de prijs van de huisvuilzak te verhogen.

JAN VANDEVELDE

De prijs van de huisvuilzak stijgt van 1,25 naar 1,75 euro. Dat betekent een verhoging van 50 eurocent of veertig procent. De beslissing werd genomen door de raad van bestuur van de afvalintercommunale Verko, waartoe Berlare, Hamme en Zele net als zeven gemeenten uit de Dendermondse regio behoren. De gemeenteraden moeten dit aangepaste retributiereglement wel nog goedkeuren, maar de beslissing is al door de tien schepencolleges onderschreven. Het nieuws raakte bekend omdat het besluit als eerste op de agenda staat van de Hamse gemeenteraad op woensdag 22 oktober.

‘Geen vragende partij’

‘Wij waren zeker geen vragende partij voor deze prijsstijging’, stelt de Hamse burgemeester Herman Vijt (CD&V). ‘De retributie werd niet meer aangepast sinds 2002, maar vorig jaar dienden we wegens het Vlarem-principe ‘De vervuiler betaalt’de bedeling van tien gratis huisvuilzakken per gezin af te schaffen. Als de meerderheid van de gemeenten achter een prijsverhoging staat, moeten alle leden daarin meegaan.’

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER