© BFM

Grootste transport aller tijden op Antwerpse wegen

In de nacht van dinsdag op woensdag begint het grootste transport aller tijden op de Antwerpse wegen. De uitbreiding van Total in de haven zal stuk per stuk via de Scheldelaan worden geplaatst. Elke operatie is een huzarenstukje: de onderdelen wegen tot wel 1000 ton.

DEVA

De bouw van een nieuw stuk fabriek bij Total past in het project Optara, dat in maart 2013 door de oliereus werd aangekondigd. Het bedrijf onthulde toen dat er 1 miljard euro in Antwerpen zou worden geïnvesteerd. Het eerste deel van die bestelling, met een prijskaartje van 700 miljoen, zal de komende weken binnenkomen in de haven.

“Ergens in de loop van komende week zullen we starten met het transport van de modules via de Scheldelaan”, zegt CEO Hilde Luystermans van Total in Antwerpen. “Ik kan niet zeker zeggen of we er in de nacht van dinsdag op woensdag aan beginnen. Dat hangt van veel factoren af, waaronder het weer.”

“En dit zijn dan nog niet de zwaarste”, zegt Luystermans. “In november komen de grootste stukken aan, die tot wel 1000 ton elk kunnen wegen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER