© JEFFREY GAENS

Genk verzilvert droomstart tegen Westerlo

Genk kende een droomstart tegen Westerlo en stond na een goeie vijf minuten al 2-0 voor. Wedstrijd gespeeld, denk je dan, maar dat was zonder Westerlo gerekend. Verder dan de (snelle) aansluitingstreffer kwamen de Kempenaars echter niet. Integendeel, invaller Schrijvers legde de 3-1-eindcijfers vast. Genk schuift zo op naar de linkerkolom.

VML

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Bij Genk zat Okriashvili in de B-kern, Castagne startte op de bank en Tshimanga verscheen aan de aftrap. Bij de bezoekers startte MacDonald in de spits.

De eerste aanval was meteen prijs: Mboyo rondde een prima aanval af, al moet wel gezegd dat de Westelse verdediging heel zwak stond te verdedigen. Vier minuten later stond het zelfs al 2-0 via Gorius. Westerlo was wakker geschud en ook zij scoorden uit hun eerste kans: Annys trapte een afvallende bal staalhard in doel: 2-1. Genk was zowaar even van slag en het tempo zakte uit de wedstrijd.

De thuisploeg nam ook na rust een vliegende start maar scoren zat er deze keer echter niet in. Het spelvertoon werkte niet begeesterend voor de supporters. Verder dan wat ‘dreigen’ kwamen beide clubs niet. Met nog een kwartier te spelen kwam Siebe Schrijvers echter Cavric vervangen in de spits en hij zorgde meteen voor gevaar. Een eerste actie Mboyo-Schrijvers had al een beter lot verdiend maar even later was het toch raak: 3-1 en wedstrijd gespeeld. Mboyo en Kara kregen nog twee grote kansen maar lieten na de score op te drijven.

Genk is nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen en doet met deze zege een uitstekende zaak: het springt naar een met Kortrijk gedeelde zesde plaats. Westerlo heeft nog één puntje meer en staat vijfde.

Opmerkelijk:

Even was er bij de bezoekers paniek: in een luchtduel met Kabasele geraakte de schouder van MacDonald uit de kom. Een pijnlijk euvel dat gelukkig snel kon worden verholpen en de spits kon gewoon verder spelen.

Belangrijkste fases:

2’ Buffel mag randje buitenspel doorgaan en krijgt de bal voor doel. Mboyo schuift de bal onder Van Langendonck: 1-0!

5’ Gerkens kapt zich vrij net buiten de grote rechthoek en haalt uit. Van Langendonck duwt in hoekschop.

6’ Gorius krult na een dubbelpas met de vrijstaande Mboyo de bal enig mooi in de verste hoek: 2-0!

12’ MacDonald wordt door de buitenspelval geloodst. Hij behoudt het overzicht en legt goed af. De eerste poging wordt nog door Köteles gekeerd maar Annys trapt de aansluitingstreffer in het dak van het doel: 2-1!

29’ Bij een vrije trap voor Genk krijgt Westerlo de bal niet weg. Cissé kan echter niet voldoende profiteren.

41’ Kara duikt bij een voorzet op aan de tweede paal. Tussen twee tegenstanders kopt hij net naast.

42’ Westerlo schreeuwt om een strafschop. Kabasele raakt de bal met de arm, maar Lambrechts reageert niet.

45’ Gorius haalt net buiten de grote rechthoek in één tijd hard uit. Zijn poging gaat een metertje naast.

46’ Cavric vertrekt richting Van Langendonck en gaat dan neer in de grote rechthoek. Lambrecht durft geen strafschop geven.

48’ Anele kan op doel trappen, na afleggen van Gorius. Zijn schot gaat een tweetal meter naast.

52’ Mboyo kan Van Langendonck bijna verrassen door naar de korte hoek uit te halen. Zijn poging gaat echter naast.

65’ Cavric kan op doel trappen maar hij trapt over. 75’ Invaller Schrijvers is meteen gevaarlijk na heerlijk samenspel met Mboyo maar Van Langendonck pareert zijn schot. 78’ Een knappe Genkse aanval en Schrijvers scoort nu wel op voorzet van Mboyo: 3-1! 81’ Mboyo wordt knap op weg gezet door Buffel maar hij haalt er enkel een hoekschop uit. 83’ Gorius legt de bal panklaar voor Kara, maar die slaagt er van kortbij in om hoog over te schieten.