© BELGA

Gemeente reikt Waasland-Beveren helpende hand

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Beveren zal aan de gemeenteraad van 31 maart voorstellen om zich als gemeente borg te stellen voor een bedrag van 800.000 euro om op die manier eersteklasser Waasland-Beveren te helpen aan de nodige licentie voor het voetbalseizoen 2015-2016. Dat laat de gemeente Beveren donderdag weten in een persmededeling.

vml

De vraag om financiële steun van de club komt er na een zogezegde verstrenging en uitbreiding van de licentievoorwaarden. Ook diverse andere clubs (die niet bij naam worden genoemd) uit eerste afdeling werden met deze feiten geconfronteerd, zo staat te lezen in de persmededeling. Door deze wijziging moet Waasland-Beveren kunnen bewijzen ook de schulden van het komende seizoen, d.w.z. tot 30 juni 2016, te kunnen betalen. De club dient daardoor een bedrag van 3.289.371 euro te kunnen waarborgen, ruim 1,7 miljoen euro meer dan de verwachte 1.591.000 euro.

‘In samenspraak met de club en privébedrijven werd door het Beverse college beslist borg te willen staan voor een bedrag van 800.000 euro, dat nog goedgekeurd moet worden door de gemeenteraad. Daartegenover stellen de bedrijven, verbonden aan de eersteklasser, een borg beschikbaar ten aanzien van de gemeente van 400.000 euro’, zo verklaart het Beverse college.

Als reden voor de borgstelling stelt de gemeente dat ‘het bekomen van de nodige licentie de beste garantie vormt voor de gemeente om de verdere afbetaling van de leningen van de club aan Beveren te garanderen’.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL