Volleybal: Antwerpen doet weer mee voor derde plaats

© GvA

Antwerpen doet opnieuw mee voor de derde plaats. De troepen van trainer Dardenne speelden collectief een zeer goede wedstrijd en ze pakten in iets meer dan een uur de scalp van een matig Gent waar hoofdaanvaller Ter Maat te weinig steun kreeg om Antwerpen ook maar iets in de weg te kunnen leggen.

Marcel Bernaerts

Antwerpen nam een sterke start en via Prével, Cox en Wachnik dicteerde het de wet in de beginfase van de eerste set. Gent, dat de nodige moeite kende om de thuisopslagen onder controle te krijgen, teerde te veel op Ter Maat die er in die aanvangsfase wel ik lukte om zijn team in het vaarwater van Antwerpen te houden. Gent kon daardoor wel aanklampen, maar nooit het initiatief in handen nemen.

Maar de jonge thuisploeg, duidelijk aan één van haar betere wedstrijden bezig, maakte op het einde van de set dankzij een sterk blokkerende Klein vlot het verschil. Ter Maat bleef aanvankelijk nog scoren in de tweede set, maar halverwege de set moest hij zijn meerdere erkennen in het beter serverend, blokkerend en aanvallend Antwerpen dat vanaf de tweede technische time-out over de bezoekers liep.

Antwerpen rook de zege en het maakte de derde set in amper een kwartier uit. Door deze overwinning en de nederlaag van Menen tegen Maaseik springt Antwerpen over datzelfde Menen en Asse-Lennik naar de derde plaats. Maaseik is door deze zege nu ook rekenkundig zeker van een plaats in de finale van de play-offs.

Setstanden: 25-20, 25-19, 25-13.

Antwerpen: Przybyla, Cox, Sipola, Wachnik, Klein, Prével. Libero: Deroey. Kwamen in: Höhne.

Gent: Ter Maat, Stuer, De Paepe, Devriese, Dosset, Degruyter. Libero: Nagels. Kwamen in: Andriesen, Gewehr, Engelschenschilt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen