© Photo News

Welbeck dan toch naar Arsenal

Na een heus welles-nietes verhaal is Danny Welbeck van Arsenal. De 23-jarige spits van Manchester United leek eerder ook al op weg naar de aartsrivaal van de Red Devils, maar toen ketste de deal af omdat Manchester United enkel een definitieve verkoop beoogde. Die is er nu ook gekomen, meldt de BBC.

Wim Conings

Arsenal betaalt 20 miljoen euro aan Manchester United voor de diensten van de Engelse international. Daardoor zou Welbeck de diepe spits worden die trainer Arsène Wenger zo hard nodig heeft. Arsenal betaalt 20 miljoen euro aan Manchester United voor de diensten van de Engelse international. Daardoor zou Welbeck de diepe spits worden die trainer Arsène Wenger zo hard nodig heeft.

De 23-jarige Welbeck, die zowel centraal in de spits als op de flank uit de voeten kan, was bij United goed voor 20 treffers in 90 duels. De 25-voudige international mocht vertrekken bij de club van Louis Van Gaal nadat de Mancunians de Colombiaanse topspits Radamel Falcao hadden kunnen strikken. Die wordt gehuurd van het Franse Monaco.

Wellbeck kijkt binnenkort de verdedigers van Anderlecht in de ogen. Beide ploegen nemen het in de groepsfase van de Champions League immers tegen mekaar op. Op speeldag drie in groep D (22 oktober) reizen de Londenaars af naar het Astridpark, twee weken later (4 november) moet Paars-Wit naar het Emirates Stadium.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal