© Mia Uydens

© Bert De Deken, RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bomvolle aula voor afscheid van Sam Moelants (20)

In het crematorium Pontes in Turnhout vond deze middag de uitvaartplechtigheid plaats van Sam Moelants uit Dessel. De jonge vrouw kwam vorige week, vier dagen voor haar 21ste verjaardag, om het leven in een dodehoekongeval in Oud-Turnhout.

Ronny van den Ackerveken

Sam Moelants was vrijdagochtend met haar fiets op weg naar haar werk bij het jongerenadviescentrum JAC in Turnhout. Op de Steenweg op Turnhout in Oud-Turnhout kwam ze onder de wielen van een vrachtwagen terecht. In de bomvolle aula van het crematorium vertelden woensdag haar familie, collega's, vriendinnen en chiroleidsters over de vrolijkheid en inzet van Sam.

"Twee jaar geleden kwam je in de leidingsploeg", zei een medeleidster van Chiro Dessel. "Elke zondag zorgde je voor een ongelooflijke dag. We vragen ons nu af wie voortaan gaat zeggen : 'Dat zal ik doen'. Sam, je zit voor altijd in ons chirohart."

Daarna namen Sams broers Tom en Kim het woord. "Alles wees naar een mooie toekomst voor jou. Ze hebben mijn kleine zusje uit mijn leven gerukt, maar niet uit mijn hart." Tijs, de vriend van Sam, sprak als laatste zijn afscheidswoorden. "Dankzij jou heb ik fantastische dingen meegemaakt. Het waren de beste 585 dagen van mijn leven. Voor jou was het belangrijkste dat ik gelukkig was."

Op weg naar de begraafplaats in Dessel passeerde de familie van Sam de plaats waar ze verongelukte. Als eerbetoon hebben ze daar geclaxonneerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER