Hendrik Tuerlinckx voor tweede jaar op rij verkozen tot Speler van het Jaar

© VDB

© VDB

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) bij de mannen en Kaja Grobelna (Kieldrecht) bij de vrouwen zijn donderdag in Affligem op de 26e editie van de Volleyproms uitgeroepen tot Speler en Speelster van het Jaar.

jvh

Voor de 26-jarige Tuerlinckx was het de tweede keer dat hij tot beste speler verkozen werd. Ook vorig jaar ging hij met de hoofdprijs aan de haal. Voor Kaja Grobelna is het de eerste onderscheiding. Op de erelijst volgt ze Sarah Smits op. Haar ploeggenote moest dit jaar vrede nemen met de tweede plaats.

Hendrik Tuerlinckx begon zijn carrière bij Everbeur en belandde na een omzwerving bij het Italiaanse Perugia zes jaar geleden bij Roeselare. Dit seizoen was de international als hoofdaanvaller opnieuw bepalend voor Roeselare, dat het op jacht naar de achtste landstitel in de finale van de play-offs nog moet opnemen tegen Antwerpen.

De Vlaams-Brabander haalde het in de verkiezing met 181 punten van Seppe Baetens (Antwerpen/147 ptn) en Tim Verschueren (Lennik/74). Om het feest compleet te maken werd Tuerlinckx door de coaches en wedstrijdcommissarissen ook nog eens voor het tweede jaar op rij verkozen tot MVP van de competitie.

Bij de vrouwen was er heel wat meer spanning. Grobelna (92 punten) haalde het uiteindelijk met drie punten voorsprong op Smits.

Emile Rousseaux (Roeselare) werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot ‘Coach van het Jaar’. Bij de vrouwen ging die prijs naar Gert Vande Broek (Yellow Tigers/Kieldrecht). Arturo Di Giacomo werd voor de vijfde keer verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar.

Hendrik Tuerlinckx: 'Altijd leuk om een prijs te krijgen'

'Het is altijd leuk om een prijs te pakken', vertelde de 26-jarige Tuerlinckx na de uitreiking. 'Maar die prijs haal je niet als je niet in een sterke ploeg speelt. Het wordt dan ook tijd dat we met Roeselare een prijs halen in de play-offs. Dat blijft altijd leuk omdat je er samen een heel seizoen voor werkt. Ik blijf dan ook bescheiden bij een individuele prijs: morgen gewoon weer opnieuw gaan trainen', aldus Tuerlinckx.

Bij de vrouwen moest Sarah Smits (Kieldrecht) de titel nipt afstaan aan haar jonge ploeggenote Kaja Grobelna. 'Mijn hart staat hier te bonken', lachte de laureate. 'Ik had echt niet gedacht dat ik zou winnen, want in de beslissende matchen was ik niet echt zo goed. Maar het belangrijkste is dat we alle prijzen wonnen. Met zo'n jonge ploeg kan je niks mooiers wensen.'

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen