Di Rupo op "Nuit Blanche"-campagne bij nachtwerkers

Premier Elio Di Rupo (PS) heeft een slapeloze nacht achter de rug. Op verschillende locaties in het land bezocht de eerste minister mensen die 's nachts aan het werk zijn. "Het zijn essentiële werknemers waarover weinig gepraat wordt en die vaak dringende taken uitvoeren."

"Ongeveer 500.000 mensen werken deels of volledig 's nachts in ons land. Dat is 12 procent van alle werkenden", aldus de premier. "Het zijn essentiële werknemers waarover weinig gepraat wordt en die vaak dringende taken uitvoeren." Op verschillende locaties in de hoofdstad, in Waals-Brabant en in Henegouwen ging de premier op verkiezingscampage bij nachtwerkers tijdens zijn "Nuit blanche" (slaaploze nacht, nvr).

Di Rupo bezocht afgelopen nacht een wegcontrole van de politie in Brussel-stad, een drugcontrole van de politie in Laken en het medische personeel van UZ Brussel in Jette. Daarna trok hij naar de drukkerij van de krantengroep Rossel in Nijvel, naar chemiebedrijf AkzoNobel in Bergen (foto boven), naar de reinigingsdiensten van de Bergense intercommunale Hygea en de nachtploeg van bakkerij Thirion in Ressaix bij Binche.

Meest gelezen