© Twitter

Waasland-Beveren haalt middenvelder uit Franse tweede klasse

Waasland-Beveren heeft de Fransman Gary Coulibaly aangeworven. De controlerende middenvelder tekende een contract voor een jaar met een optie op een bijkomend seizoen, zo meldde de eersteklasser donderdag. Coulibaly komt transfervrij over van de Franse tweedeklasser Ajaccio.

‘Met Coulibaly halen we een ervaren middenvelder voor positie zes of acht in huis die voor balans in de ploeg kan zorgen. Hij beschikt over een uitstekende mentaliteit en een groot spelvolume”, klinkt het op de clubwebsite.

De 29-jarige Fransman met Malinese roots was zo goed als zijn hele voetbalcarrière actief in de Franse tweede klasse. Hij genoot zijn opleiding bij Bastia en stootte er door tot in het eerste elftal. Na een avontuur bij Istres kwam hij bij AS Monaco terecht, waarmee hij in 2013 kampioen werd in de Ligue 2. Bij de Monegasken kon Coulibaly niet rekenen op spelminuten en dus zocht hij zijn geluk bij tweedeklassers Laval en Ajaccio, waar zijn contract ten einde liep.

Eerder op de dag maakte Waasland-Beveren bekend dat ook doelman Laurent Henkinet (KV Kortrijk) getekend heeft op de Freethiel.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL