© rr

Vooral zakenmensen kiezen voor hotel in Mechelse binnenstad

De Mechelse hotels zijn goed in trek bij zakenmensen. De prijs voor een kamer is weliswaar de tweede duurste van de vijf kunststeden in Vlaanderen, zo blijkt uit het Hotelrapport 2014 dat werd voorgesteld.

LDN

Het hotelrapport werd zes jaar geleden opgestart door de kunststeden Antwerpen, Brugge en Gent en sinds twee jaar zijn ook de bevindingen voor Mechelen en Leuven opgenomen. In Mechelen namen 9 van de 14 hotels deel aan het onderzoek.

De Mechelse hotels zijn samen 548 kamers rijk. De hotels herbergen vooral drie- en viersterrenhotels. Samen vormen ze 93 procent van het aanbod. Gemiddeld telt een hotel 39 kamers. 71,49 procent van de hotels of 84 procent van alle kamers situeert zich in de binnenstad. Mechelen scoort tegenover de andere kunststeden het sterkst in de concentratiegraad.

Bij het vergelijken van de resultaten van 2013 met 2014, blijkt dat de Mechelse hotelsector in 2013 vooral zakenmensen ontving en dat we vorig jaar een opmars kenden van individueel recreatief en MICE-toerisme (meetings, teambuildings en congressen).

De gemiddelde kamerprijs in Mechelen bedroeg vorig jaar 89,53 euro. Hiermee scoren de Mechelse hotels na Gent als hoogste van de vijf kunststeden. “Dat komt door het aanbod (3- en 4-sterren) en omdat het zakentoerisme die prijs wil betalen. De gemiddelde kamerbezettingsgraad bedroeg 67,72 procent, wat lager is dan in de andere kunststeden. Dit geeft de hotels in Mechelen een opportuniteit en groeipotentieel”, vindt Toerismeschepen Siffer.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER