Direct naar artikelinhoud

Zóveel verdiende Ronaldo in 2015 (of dat bedrag gaf hij tenminste toch aan bij de belastingen)

Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo verdiende een bedrag van 227,3 miljoen euro in het jaar 2015. Tenminste, zoveel gaf de Portugese superster van Real Madrid aan bij de belasting. Ronaldo is sinds vorige week in opspraak vanwege vermeende belastingontduiking.

Het riante jaarsalaris van de 31-jarige Ronaldo is naar buiten gebracht door Gestifute, het makelaarsbedrijf van de beroemde zaakwaarnemer Jorge Mendes. Hij behartigt ook de zaken van Ronaldo. 

Het document toont dat Ronaldo vorig jaar 'slechts' 23,5 miljoen euro verdiende in Spanje, het land waar hij voetbalt voor Real Madrid. De overige 203,7 miljoen euro zijn verdiend buiten Spanje.

De documenten laten niet zien hoeveel belasting Ronaldo heeft betaald over 2015, maar er zit wel een verklaring bij de documenten die zeggen dat Ronaldo bereid is om samen te werken met de belastingautoriteiten.

Cristiano Ronaldo.

"Onweerlegbaar bewijs"

"Dit document bevestigt dat de Spaanse belastingdienst is geïnformeerd over alle activa en de inkomsten van Cristiano Ronaldo. Van nu af aan zal de speler geen verdere verklaring meer afleggen over dit onderwerp," aldus de verklaring van Gestifute.

"Zoals gemeld in de afgelopen dagen heeft Ronaldo altijd aan zijn fiscale verplichtingen voldaan en heeft hij nooit problemen gehad met de belastingautoriteiten. Deze mededeling, die niet verplicht is door de wet, vormt het onweerlegbare bewijs dat Cristiano Ronaldo en zijn vertegenwoordigers in goed vertrouwen samenwerken met de autoriteiten in een geest van transparantie en naleving van de legaliteit."

Ronaldo sprak woensdag, in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, kort over zijn financiële situatie tegen de Portugese televisiezender RTP. "Denk je dat ik me zorgen maak? Wie onschuldig is, heeft niets te vrezen."

Cristiano Ronaldo in actie tegen Sporting Gijon.