Man doodgeschoten aan seksclub: “Hij wist dat hij op dodenlijst stond”

© belgaimage

Er is donderdagavond een man doodgeschoten nabij een seksclub in het Nederlandse Laren. Verschillende Nederlandse media melden dat het slachtoffer voormalig crimineel en huidig misdaadjournalist Martin Kok zou zijn, al werd dat nog niet bevestigd. “Kok stond al langer op een dodenlijst van een bende criminelen. Hij wist dat.”

mtm

Donderdagavond rond 23.30 uur trof de Nederlandse politie een levenloos lichaam aan in een auto die geparkeerd stond aan seksclub Boccaccio in de Hector Treublaan in Laren. Het slachtoffer, een man, was doodgeschoten. Van de dader(s) was geen spoor meer.

“De Stotteraar”

Hoewel de politie de identiteit van het slachtoffer nog niet vrijgaf, zou het volgens verschillende Nederlandse media gaan om Martin Kok, de 49-jarige misdaadjournalist die in het verleden zelf vijf keer veroordeeld werd voor zware criminele feiten. Kok - bijgenaamd “De Stotteraar” - zat in totaal ruim vijftien jaar in de cel, twee keer voor doodslag. In 1989 werd hij veroordeeld voor vijf jaar cel voor de mishandeling van een man (die later aan zijn verwondingen zou sterven) in Volendam, een tijd later schoot hij de nieuwe vriend van zijn ex dood. Daarvoor werd hij tot veertien jaar cel veroordeeld. Vanuit de gevangenis zou hij ook een escortbureau hebben gerund.

Na zijn vrijlating gooide Kok zijn leven om en ging hij aan de slag als misdaadjournalist. Op zijn blog Vlinderscrime.nl, die meer dan één miljoen bezoekers per maand lokte, plaatste hij onder meer verhoren uit de zaak tegen de beruchte Nederlandse crimineel Willem Holleeder en andere misdaadbendes.

Dodenlijst

Kok werd al meermaals geviseerd. Begin juli - enkele dagen nadat hij een artikel had geschreven over een criminele bende die in verband gebracht wordt met liquidaties - vond hij een bom onder zijn auto en een jaar eerder waren zijn huis en auto al eens beschoten.

Kok wist dat hij op de “dodenlijst” van de bende stond, maar ondanks alle bedreigingen deed hij toch onverminderd voort met zijn werk. “Ik moet die adrenaline hebben”, zei hij erover in een interview met De Volkskrant. “Ik ben niet voor niks een boef geweest. Daar voel ik me lekker bij: het leven moet een strijd zijn, dan voel je het leven.”

Volgens zijn collega Jens Olde Kalter leek er donderdagnamiddag nog niets aan de hand. “Hij zei nog: ik ga vanavond naar Boccaccio, wie gaat er mee?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ondanks zijn “ongewone” manier van praten, werd Kok vaak uitgenodigd in tv-shows. Er is ook al een biografie en een misdaadserie over zijn leven in de maak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen