Koen Geens: "Francken moet het visum toekennen of de boete betalen"

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is scherp voor Theo Francken (N-VA) nu die na de uitspraak van het hof van beroep nog steeds weigert een humanitair visum te geven aan een Syrische familie uit Aleppo. "Hij moet het visum toekennen of de boete betalen," zei Geens aan VRT Nieuws. "Het is het een of het ander." De N-VA startte deze morgen nog een campagne op Twitter onder de hashtag "iksteuntheo".

Francken hield gisteren in het parlement voet bij stuk: hij zal geen humanitair visum uitleveren aan de Syrische familie uit Aleppo, die hier opgevangen zou worden door Belgische vrienden. Nochtans legt het hof van beroep hem een dwangsom op van 4.000 euro per dag, als hij dat niet doet.

Minister van Justitie Geens is duidelijk: "Het is het visum toekennen, of de boete betalen." Daarnaast liet Geens ook nog weten dat hij vindt "dat een rechter altijd gelijk heeft, behalve als een andere rechter hem tegenspreekt".

Bij zijn eigen partijgenoten kreeg Francken wel steun. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA): "Heb ik al ooit afstand genomen van een campagne van mijn partij. We moeten een juist migratiebeleid niet op de helling zetten." 

Ook minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zei Theo Francken te steunen, waarop hij wegglipte.

Meest gelezen