Direct naar artikelinhoud

Alle ogen gericht op kraker in het Vanden Stockstadion

Alle ogen gericht op kraker in het Vanden Stockstadion

De topper in het Constant Vanden Stockstadion, zondag om 14u30, tussen Anderlecht en Club Brugge is het hoogtepunt van de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League. Club Brugge kon de laatste achttien jaar in de competitie niet meer winnen op Anderlecht en zal haar nieuwe Europese nederlaag ongetwijfeld willen doorspoelen met eindelijk een zege in de hoofstad.

Speeldag achttien wordt vanavond (20u30) op gang getrapt tussen Sporting Lokeren en Zulte Waregem. De leiders uit Waregem konden al twee speeldagen op rij niet meer winnen en voelen de hete adem van Club Brugge in de nek. Lokeren stuntte vorig weekend door met 1-2 te gaan winnen in Genk.

Morgen ontvangt Eupen Charleroi (18u00) en hoopt Kortrijk na twee nederlagen op rij nog eens op drie punten tegen STVV (20u00). Moeskroen en haar nieuwe coach Mircea Rednic ten slotte ontvangen KV Mechelen om 20u30.

Zondag openen Anderlecht en Club Brugge (14u30) de voetbalnamiddag. Anderlecht mist de geschorste Stanciu, maar kan na twee overtuigende driepunters op rij (7-0 tegen Moeskroen en 1-3 in Kortrijk) met optimisme de topper aanvatten. Club Brugge rekende vorig weekend af met revelatie Oostende (2-0), maar kreeg woensdag opnieuw een bittere pil te slikken in de Champions League tegen FC Kopenhagen (0-2). In de heenwedstrijd in oktober klopten de Bruggelingen paars-wit met 2-1.

In de andere topper op zondag ontvangt AA Gent KV Oostende (18u00). Gent bekampt een fris Oostende na zelf gisteren Europees te spelen. Oostende wil ongetwijfeld revanche voor de nederlaag in het Jan Breydelstadion, de eerste voor de Kustboys in twee maanden.

Standard-Westerlo en Waasland-Beveren tegen Racing Genk sluiten de speeldag af om 20u00.

Alle ogen gericht op kraker in het Vanden Stockstadion