Bestuurder Lommel had geen geldig rijbewijs en was onder invloed

De bestuurder die gisteren op een groep fietsers in Lommel inreed, had geen geldig rijbewijs en was onder invloed. Dat meldt het parket van Limburg. Hij is aangehouden. Van de negen fietsers raakten zeven personen gewond. Zij werden naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving overgebracht.

De bestuurder, een 30-jarige man, en de passagier, een 28-jarige vrouw, werden gisteren in de loop van de namiddag gearresteerd en later ook verhoord.

Op dit moment liggen nog drie personen zwaargewond in het ziekenhuis op de afdeling intensieve zorg. De toestand van twee personen is momenteel stabiel. Eén persoon is nog steeds in kritieke toestand.

Het Openbaar Ministerie had een verkeersdeskundige naar de Buskruitstraat laten komen. Door de aanrijding verloor de auto zijn bumper en zijn nummerplaat. Hierdoor heeft de politiezone Lommel, met de hulp van de politiezone Midden-Limburg, de bestuurder en de passagier van de auto kunnen opsporen.

De bestuurder werd deze voormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, vluchtmisdrijf met gewonden, rijden zonder geldig rijbewijs, rijden onder invloed en inbreuken op de wegcode.

De onderzoeksrechter heeft de bestuurder onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de passagier werd deze voormiddag vrijgelaten.

Meest gelezen