Acht gewonden bij schietpartij in Baltimore, drie gewapende verdachten op de vlucht

Bij een schietpartij in Baltimore, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn zaterdagavond op straat acht mensen gewond geraakt. De politie is nog op zoek naar drie gewapende verdachten, aldus de Amerikaanse media op gezag van de politie van Baltimore.

Volgens de politiecommissaris van Baltimore zou de schietpartij een “daad met voorbedachten rade van vergelding” zijn, als reactie op een schietpartij tijdens het weekend van Labor Day begin september. Daarbij kwam één persoon om en raakten twee anderen gewond. De commissaris legde echter niet uit waarom de speurders denken dat de twee incidenten aan elkaar gelinkt zijn, aldus Fox News.

Onder de slachtoffers bevinden zich een driejarig meisje en haar vader. De politie verklaarde dat niemand van de slachtoffers levensgevaarlijk gewond raakte.

Drie verdachten vluchtten te voet weg na de schietpartij. Een van hen zou een jachtgeweer hebben gebruikt, de twee anderen een pistool. Over de identiteit van de mogelijke schutters of hun motief is nog geen informatie bekend.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER