Stadsfestival Antwerp City Drops vindt plaats op 23 en 24 september

De tweede editie van Antwerp City Drops vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september. Op tal van locaties in de Antwerpse binnenstad staan er demonstraties, wedstrijden en initiaties op het programma van dance, BMX, skating en basketbal. Het urban festival is volledig gratis.

“De stad Antwerpen maakt een bewuste keuze om in te zetten op jongeren en urban festivals”, zegt Jeroen Peeters van Sporting A. “Alles wat jongeren belangrijk vinden - sport, mode, muziek, dance, cultuur - brengen we samen in één festival, dat we zo laagdrempelig mogelijk willen maken. Zo hopen we een erg divers publiek te bereiken, niet alleen jongeren uit onze stad maar ook van elders en ook ouders of grootouders met hun kinderen of kleinkinderen en toeristen.”

Veel is er niet veranderd tegenover 2016. De focus ligt opnieuw op skating, BMX, basketbal en dance. Professionele topatleten uit diverse disciplines komen demonstraties geven en nemen het tegen elkaar op.

© Dirk Kerstens

Vanaf mei start een zogenaamd “voortraject”. In Antwerpen en de districten biedt de stad al talloze activiteiten aan. De focus ligt op skate en BMX en de bedoeling is om de jeugd al warm te maken van de disciplines. Alle activiteiten zijn gratis.

In 2016 trok de eerste editie van Antwerp City Drops gedurende twee dagen liefst 50.000 bezoekers. Het evenement won goud op de Benelux Event Awards (BEA Awards), uitgereikt aan eventorganisatoren van België, Nederland en Luxemburg.

Alle info op www.antwerpcitydrops.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER