© TONY VAN GALEN

“Nieuwe Essers-site is goede zaak voor Genk”

De burgemeester van Genk, Wim Dries (CD&V), is tevreden met het nieuwe magazijn dat logistiek bedrijf H. Essers bouwt op de Fordsite in Genk. De intussen al derde site van Essers in Genk zal ook 420 nieuwe jobs met zich meebrengen. “De nieuwe site zorgt weer voor heel wat tewerkstelling en dat is voor Genk een goede zaak”, aldus Dries.

LEES OOK: H.Essers investeert 75 miljoen op Fordsite

Burgemeester Wim Dries is naar eigen zeggen “blij dat Essers zich verder verankert in Genk”. “Het is al de derde site van Essers in Genk. Deze site specialiseert zich in chemicaliën en onderscheidt zich daarbij van de andere twee sites in Genk”, aldus Dries. “Het zal zorgen voor heel wat tewerkstelling en dat is voor Genk een goede zaak.”

De nieuwe site van Essers krijgt de naam ‘Dry Port Genk’ en wordt 160.000 vierkante meter groot. De site zal de thuishaven worden voor de logistieke behandeling en stockage van heel wat producten zoals autolak en poetsmateriaal. Volgens CEO Gert Bervoets zijn de veiligheidsrisico’s “minimaal” en is er “geen extra impact op het leefmilieu.”

De bestaande gebouwen op de Fordsite moeten eerst nog worden afgebroken. Die werken zijn sinds vorige week begonnen. De eerste fase van het project moet in de tweede helft van 2018 operationeel zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer