© Belga

Inbreker krijgt 30 maanden cel voor diefstal gereedschap

De strafrechter in Turnhout heeft woensdag Reonaldo C. (32) uit Schaarbeek veroordeeld tot 30 maanden celstraf en 15.000 euro boete voor acht inbraken en diefstallen.

Ivo Meulemans

Een werknemer van Proximus merkte op 15 oktober van vorig jaar dat er in Kasterlee was ingebroken in zijn dienstvoertuig. De dader was aan de haal gegaan met gereedschapskoffers, sleutels, een laptop, een ponsmachine, boormachines, een wipzaag, een verfbrander en een multimeter.

Onderzoek van het cameranetwerk bracht aan het licht dat een Mercedes die nacht enkele uren in Kasterlee en omgeving had rondgereden. Het voertuig was gehuurd bij Top Rent Cars. “Dat bedrijf en de zaakvoerders worden gelinkt aan criminele activiteiten en nemen het niet zo nauw met de door de huurders verstrekte informatie”, meende de rechter.

Na telefonieonderzoek en tapmaatregelen kwamen de speurders bij Reonaldo C. terecht. De man kon later nog linkt worden aan drie inbraken in Destelbergen en diefstallen in Gent, Oostende, Oudenburg en Nieuwpoort. Telkens ging hij aan de haal met werkmateriaal, gsm’s en laptops.

Aan de burgerlijke partijen moet de Albanees in totaal 16.831 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER