© Photo News

Zidane mag Real Madrid Castilla blijven trainen

De schorsing van Zinedine Zidane, de trainer van het B-team van Real Madrid, is opgeheven. Eind oktober werd de Franse voetballegende door de Spaanse voetbalbond (RFEF) voor drie maanden geschorst omdat hij niet over de juiste diploma’s zou beschikken. De 42-jarige Fransman tekende echter beroep aan tegen die beslissing en vrijdag gaf het Spaanse sporttribunaal (TAD) hem gelijk.

dmm

‘Het beroep dat Zidane aantekende, heeft gehoor gekregen. De schorsing die de Spaanse voetbalbond hem oplegde, wordt bijgevolg opgeheven’, aldus een woordvoerder van de Hoge Raad voor de sport.

Zidane werd pas eind augustus aangesteld als trainer van Real Madrid Castilla en zonder de beslissing van het TAD was zijn eerste job als hoofdcoach op een stevige sisser uitgedraaid. Maar door de beslissing kan “Zizou” zijn werk bij de Spaanse derdeklasser dus gewoon voortzetten.

Van 2001 tot 2006 speelde Zidane voor Real Madrid. Vorig seizoen was hij bij de hoofdmacht van de Koninklijke assistent van trainer Carlo Ancelotti.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal