Direct naar artikelinhoud
Gevaarlijk speelgoed

Een wapen van nog geen euro: Chinese kinderen willen massaal deze minikruisboog

De 'tandenstokerkruisboog' kost nog geen euro, maar kan tandenstokers, naalden en spijkers tot wel 20 meter ver schieten.Beeld AFP

Vergeet de fidget spinner, er is alweer een nieuwe rage op komst. In China is een minikruisboog de nieuwste hype bij kinderen. De kleine kruisboog is ontworpen om tandenstokers mee weg te schieten, maar er passen ook naalden en spijkers in. 

De kleine kruisboog is zo krachtig dat je met een naald glas kunt versplinteren, waarschuwt de krant Shanghai Daily. Maar ook met een tandenstoker is de kruisboog best gevaarlijk. 

"Het ongewone speelgoed is klein, maar krachtig genoeg om een ballon te doorprikken en karton te doorboren. En wanneer de tandenstoker wordt verruild voor een metalen naald, wordt het een gevaarlijk wapen", klinkt het in de krant. Volgens andere Chinese staatsmedia kun je er liefst 20 meter ver mee schieten. 

De politie van de Chinese stad Chengdu heeft de verkoop van het speelgoedwapen alvast stilgelegd, maar bezorgde ouders willen een nationaal verbod.

Een wapen van nog geen euro: Chinese kinderen willen massaal deze minikruisboog
Beeld AFP