© AP

Sevilla voor derde jaar op rij naar finale Europa League

Het Spaanse Sevilla heeft zich voor het derde jaar op rij gekwalificeerd voor de finale van de Europa League. Nadat het in de heenmatch van de halve finale bij Shakhtar Donetsk 2-2 gelijk speelde, won het de terugmatch met 3-1.

wic

Shakhtar trok naar Sevilla met de wetenschap dat het zou moeten gaan winnen in Spanje of een gelijkspel met wel heel veel doelpunten zou moeten realiseren. Toch ging het al na nog niet eens tien minuten aan het klungelen: dom balverlies achterin lanceerde Kevin Gameiro richting doel, en de Fransman werkte via het lichaam van doelman Pyatov de bal in doel. Pas naar het einde van de eerste helft toe wist Shakhtar over te nemen, maar het slaagde er wel in de belangrijke gelijkmaker te scoren toen Marlos met een heerlijk passje binnendoor Eduardo afzonderde.

Ook na rust zette Shakhtar aan, maar alweer Gameiro mepte de Oekraïners al vroeg tegen het canvas. Krychowiak speelde de bal gepast door en de spits rondde Pyatov om de 2-1 koel in het lege odel te leggen: zijn negende goal al in zijn laatste negen matchen voor Sevilla, eentje die hij vierde met het shirt van Krohn-Delhi, zijn ploegmaat die in de heenmatch een verschrikkelijke knieblessure opliep. Op het uur maakte rechtsback Mariano het Spaanse feestje compleet met een geweldige vlam van buiten de zestien.

Voor Sevilla is het al de derde Europa League-finale op rij. Zowel in 2014 als in 2015 won het die finale ook.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer